Thursday, November 13, 2014

Vanilla Sauce . Vanillesauce . صوص الفانيليا




Ingredients:

400 ml Milk
200 ml Cream
2 Egg yolks
3- 4 Tablespoons Sugar
1 Vanilla bean
2 teaspoons Corn Starch (or more for thicker Sauce )

Preparation:

In a Bowl , Whisk together add 2 tablespoons Milk , 2 Egg Yolks & 2 Teaspoans Starch .
In a Saucepan over on the Oven , heat together Milk, Cream ,Sugar & open the Vanilla bean & scrape down the edges & add it to the MilkCream mixture. Bring mixture to boil & remove from heat.
Pour the Milk mixture slowley in the Bowl over the Egg Yolk mixture while whisking.
Add the mixture once again to the Saucepan & over medium heat keep whisking till the Sauce thickens.
Let cool compeletely before using.

Serve with Apple Pie : Recipe here: http://drolacooks.blogspot.de/2014/11/classic-apple-pie-apfel-pie.html


Vanillesauce



Zutaten :

400 ml Milch
200 ml Schlag Sahne
2 Eigelb
3-4 EL Zucker
1 Vanilleschote
2 TL Stärke

Zubereitung:

2 EL Milch, mit Eigelben & Zucker & Stärke in einer Schüssel verrühren.
Vanilleschote aufschlitzen & da Mark heraus kratzen.
Vanillemark , Milch & Sahne in einen Topf geben & zum kochen bringen & vom Herd nehmen.
Die heiße Milch-Sahne unter ständigem Rühren zur Eigelb mischung gießen.
Alles wieder in den Topf füllen & unter ständigem Rühren aufkochen (bis die Soße dick ist)
Abkühlen lassen.


http://drolacooks.blogspot.de/2014/11/classic-apple-pie-apfel-pie.html


صوص الفانيليا 

المكونات : ٤٠٠ مل لبن / ٢٠٠ مل كريمة لباني / ٢ صفار بيض / ١ عود فانيليا ( أو فانيليا بودرة عادية ) / ٢ ملعقة صغيرة نشا ( أو أكثر للحصول على صوص أسمك ) / ٣-٤ ملاعق كبيرة سكر 

الطريقة ، في وعاء كبير ضيفي ٢ ملعقة كبيرة لبن مع صفار البيض والسكر و النشا و إخلطيهم جيد جدا 
في حله على النار ضيفي اللبن والكريمة ، و افتحي عود الفانيليا بالطول و إكحتي حبات الفانيليا ، و ضيفي الحبات لخليط اللبن ، انتظري حتى تصل للغليان و ارفعي الحلة من النار و ضفيها ببطء لخليط صفار البيض في الوعاء مع التقليب المستمر
رجعي الخليط مرة أخرى للحلة و ضعيها على النار و قلبي على نار متوسطة حتى يصبح الخليط سميك ، اتركيه ليبرد تماما قبل الاستخدام 
استخدميه مع جميع أنواع الكيك والحلويات.