Tuesday, November 18, 2014

Classic Apple Pie . Apfel-Pie . فطيرة التفاح


I love anything with Apples ! This classic Apple Pie is always the perfect dessert for me , I love it warm or cold, with or without Vanilla Sauce !
The recipe is from a book I like a lot called " Das Backbuch"



Ingredients: (for a 24 cm deep Pie dish)

The dough:

350 g flour (about 2 cups)
150 g cold butter (cut in cubes)
2 tablespoons sugar
6 tablespoons cold water
2-3 tablespoons milk to brush the top

filling:

1 Kg (approx 5) cooking apples (peeled & sliced)
125 g sugar (about 1/2 cup)
1 / 2-1 teaspoon cinnamon


preparation:

The dough:

Knead dough ingredients till you have a smooth dough.
Put the dough in plastic thin film and leave for about 30 minutes in the refrigerator

The filling:
Mix all ingredients ( Directly before adding to the Pie dish )


Preheat the oven to 220 ° C.
Roll out about 2/3 of the dough on a lightly floured surface a 30 cm circle and put in a lightly brushed with Butter ,deep tart tin (24 cm)
Spread the filling over the dough.
Roll out the rest of the dough , & cover the top of the Pie.
Make some opening with a Knife ,You can also make any shapes (leaves ) & stick it to the Pie top with Water ( as shown in photo ).
Moisten the edges of the pastry dough with water and press firmly (with a fork)
Brush the Pie top with Milk.
Enter the oven for approximately 20 minutes, then reduce the temprature to 180 ° C and continue baking 20-30 minutes.

Serve warm or cold , with Vanilla Sauce , Racipe here: http://drolacooks.blogspot.de/2014/11/vanilla-sauce-vanillesauce.html
Add the Apple Filling to the Pie Dish
Die Füllung auf dem Teigform verteilen 
، نخلط مكونات الحشو و نضعها فوق العجينة

Add the rest of the dough to the top of the Pie & make some small opening with a knife
Den reslichen Teig zu einem passenden kreisrunden Deckel ausrollen.Den Rand des Teigboden mit Wasser befeuchten und gut andrücken (mit einer Gabel )  
لا تنسي أن تعملي فتحات  صغيرة بالسكينة في العجينة ، و ممكن نعمل أشكال بالعجينة المتبقية ، و نلزقها بالماء فوق التارت





Apfel-Pie

Zutaten: (für eine 24 cm Tartform)

Den Teig :

350 g Mehl ( ca. 2 Becher )
150 g Kalte Butter (im Würfel geschnitten)
2 EL Zucker
6 EL Kaltes Wasser
2-3 EL Milch zum bestreichen

Füllung:

1 Kg (ca. 5 ) Kochäpfel ( geschält & in scheiben geschnitten)
125 g Zucker ( ca. 1/2 Tasse )
1/2-1 TL Zimt


Zubereitung:

Den Teig :

Teig Zutaten zu einem glatt Teig verkneten.
In Frischhaltfolie einschalgen und ca. 30 minuten im Kühlschrank lassen

Die Füllung:
Alle Zutaten mischen.


Den Backofen auf 220°C vorheizen.
ca. 2/3 des Teiges auf einer leicht bemehlten arbeitsfläsche zu einem 30 cm großen Kreis ausrollen und in eine tiefe Tarteform (24 cm) damit auslegen.
Die Füllung auf dem Teigform verteilen .
Den reslichen Teig zu einem passenden kreisrunden Deckel ausrollen.Den Rand des Teigboden mit Wasser befeuchten und gut andrücken (mit einer Gabel )
Aus den Teigresten Blätter ausschneiden , mit wasser befeuchten und auf den Teig Deckel anbringen.
Den Teigdeckel mit Milch bestreichen & 3-4 Schlize einstechen.
Im Ofen geben ca. 20 minuten ,Dann die Tempratur auf 180°C reduzieren und weiter 20-30 minuten backen.

Warm oder Kalt servieren , mit oder ohne Vanille Soße.
Vanilesoße Rezept: http://drolacooks.blogspot.de/2014/11/vanilla-sauce-vanillesauce.html



فطيرة التفاح 

هذه الفطيرة لذيذة جدا، و ممكن تجربتها مع أنواع مختلفة من الفاكهة مثل الكمثرى 

المكونات : للعجينة : ٣٥٠ جم دقيق / ١٥٠ جم زبدة باردة  / ٢ ملعقة كبيرة سكر / ٦ ملاعق كبيرة ماء بارد / ٢-3 ملعقة كبيرة لبن لدهن الوجه 
الحشو : كيلوجرام تفاح أخضر مقشر (أو لا حسب الرغبة ) و مقطع شرائح / ١/٢ كوب سكر / ١/٢ - ١ ملعقة قرفة 

الطريقة : تعجن مكونات العجينة حتى تصبح طرية وناعمة و توضع في الثلاجة تستريح حوالي نصف ساعة  . 
نحضر صينية تارة عميقة ، مقاس ٢٤ وندهنه بالزبدة والدقيق، نفرد ٢/٣ العجينة ونضعها في قاع الصنية ، نخلط مكونات الحشو و نضعها فوق العجينة ، ثم نفرد ١/٣ العجينة الباقي ونغطي بيه التارت ، لا تنسي أن تعملي فتحات  صغيرة بالسكينة في العجينة ، و ممكن نعمل أشكال بالعجينة المتبقية ، و نلزقها بالماء فوق التارت
 , و ادهني سطح  الفطيرة باللبن ,زييني أطراف التارت بالشوكة ،كما هو موضح بالصورة ، و ادهني الأطراف بقليل من الماء قبل الدخول للفرن  
ادخلي التارت فرن مسخن مسبقا على حرارة ٢٢٠ حوالي ٢٠ دقيقة ثم خفضي الحراره إلى ١٨٠ درجة و اخبزي ل-٢٠-٣٠ دقيقة أخرى    
قدميها دافئة أو باردة مع صوص الفانيليا ، الوصفة هنا