Sunday, February 16, 2014

Egyptian Beef Liver . Ägyptische Rinde Leber.


Egyptian Beef Liver recipe is a very popular Liver recipe all around Egypt. It's called "Alexandrian Liver"  , The name is related to the beautiful city of Alexandria in the north of Egypt.
It's sold every where in Egypt, & in many corners in Food Carts , we eat it in Sandwiches with the Egyptian brown bread or in Pita bread, with Tahini Sauce.
It's usually done very spicy, but I prefer it not so spicy because my kids don't bear spicy food :)
Here's the very easy recipe that is done in less than 30 minutes.



Ingredients : (4 persons)

500 g Beef Liver cut in small cubes
3 Paprikas (green, red & yellow) cut in cubes or strips
3 Garlic Cloves, crushed
2 Tablespoons Vinegar
Juice of 1 Lemon
1 Teaspoon dried Coriander
1 Teaspoon Cumin powder
1 chili pepper (cut in slices)
Salt & Pepper according to taste
3-4 Tablespoons Oil

Preparation:

Marinade Liver cubes in Garlic, Vinegar , Lemon juice, Coriander powder, Cumin , Chili Pepper , Salt & Pepper for around 4 hours ( If you are in a hurry, you can skip the marinade part, you can simply fry & add all other ingredients at the same time )
In a large Skillet over high heat, heat Oil then add the Liver Cubes, add the Paprika cubes & stirr for 5-10 minutes according to the size of your Liver cubes.
Now your dish is ready , Serve in warm Pita Brad & Tahini Sauce , Recipe here : http://drolacooks.blogspot.de/2014/02/tahini-sauce-tahini-soe.html

Stirr well over High Heat for 5-10 minutes
Ca. 5-10 auf Hoch Hitze rühren





Ägyptische Rinde Leber

Das  ist ein typisches Ägyptisches  Gericht , so einfach, so lecker !

Zutaten ( 4 Personen)

500 g Rinde leber in kleine Würfel geschnitten
3 Paprika (grün, rot und gelb) in Würfel oder Streifen geschnitten
3 Knoblauchzehen, zerdrückt
2 Tabelspoons Essig
Saft von 1 Zitrone
1 Teelöffel getrocknete Koriander
1 TL Kreuzkümmel Pulver
1 Chilischote (in Scheiben geschnitten)
Salz & Pfeffer nach Geschmack
3-4 EL Öl

Zubereitung: 

Leberwürfel in Knoblauch, Essig, Zitronensaft, Koriander Pulver, Kreuzkümmel, Chili-Pfeffer, Salz & Peper für ca. 4 Stunden marinieren (Wenn ihr in Eile seid, können Sie die Marinade Teil überspringen, Ihr Könnt einfach die Leber braten und alle anderen Zutaten hinzufügen in gleichen Zeit)
In einer großen Pfanne bei starker Hitze, Das Öl fügen & hitzen, dann die marinierte Leber geben & die Paprika-Würfel zugeben & für ca. 5-10 Minuten rühren.
Mit Pita Brot & Tahini Soße servieren : Tahini Soße Rezept: http://drolacooks.blogspot.de/2014/02/tahini-sauce-tahini-soe.html