Friday, January 31, 2014

Roasted Chicken with Lemon & Herbs. Geröstete Hähnchen mit Kräuter & Zitronen. الفراخ المشوية في الفرن بالاعشاب والليمون


One of the easy dishes that I like to make a lot is Oven roasted Chicken . It's so easy & can be done when guests are coming over for Dinner , as it's easy, juicy & moist & I guess everybody loves!
2 weeks ago I bought 8 Herbs Pots & I guess I'll be making a lot of recipes using Herbs in the coming days:)  (I'll shoot them too & add them some where in my Blog ).
I had some Chicken & I had a very busy day, so I decided to marinade my Chicken with nearly all herbs I bought + My basic Chicken marinade (Onion , Lemon, Salt & Pepper) & I left it in the Fridge in the marinade for 6 hours , then put it in the Oven for 45 minutes & it was the Best chicken ever! so moist & juicy from inside & crispy from the skin outside!!
Hope you try this recipe & I'm Sure you will love it!

Ingredients : ( for 4 )


4 Large Chicken Thighs
1 medium sized chopped Onion
2 chopped Garlic Cloves
2 Table spoons Olive Oil
Juice of 2 Lemons
Freshly chopped Herbs (The amount you want ) : Parsley ,Coriander, Thyme , Rosemary & Lemon balm.
Salt, Pepper & Chicken spices
Baby Potatoes , Onions , Garlic, Chopped Lemon (optional)

Preparation:

Wash Chicken & marinade in Onion, Garlic, Olive Oil, Herbs , Lemon juice , Salt, Pepper & Chicken spices.
Leave for minimum 2 hours.
Preheat your Oven to 220°C.
Put chicken ,skin side down in an Oven Casserole & add the Potatoes , Onions & Garlic. add 1/2 cup of Water to the bottom.
Put in the Oven for 20-25 minutes , then turn the Chicken to the other side (Skin side up ) & leave it to cook for more 25 minutes , till the Skin side is roasted .

You can serve with Tahini Sauce , Recipe here : http://drolacooks.blogspot.de/2014/02/tahini-sauce-tahini-soe.html




Geröstete Hähnchen mit Kräuter & Zitronen

Zutaten (4)

4 Große Hähnchenschenkel
1 mittelgroße gehackte Zwiebel
2 gehackte Knoblauchzehen
2 EL Olivenöl
Saft von 2 Zitronen
Frisch gehackte Kräuter (Menge: wie Sie möchten): Petersilie, Koriander, Thymian, Rosmarin und Zitronenmelisse.
Salz, Pfeffer & Hähnchen Gewürze
Baby-Kartoffeln, Zwiebeln, Knoblauch, Zitronen

Zubereitung:

Hähnchen waschen & mit der Marinade (Zwiebel , Knoblauch , Olivenöl , Zitronen Saft, Kräuter & Gewürze) marinieren & minimum 2 stunden lassen (besser mehr als 2 stunden)
Backofen auf 220°C vorheizen.
Hähnchen in einem Auflauf legen (Haut nach unten) , Kartoffelen, kleine Zwiebel & Knoblauch geben & mit 1/2 Tasse Wasser gießen.
Im Backofen ca. 20-25 minuten braten , dann noch 25 minuten auf die andere seite braten.

Sie können mit Tahini Soße servieren , Rezept : http://drolacooks.blogspot.de/2014/02/tahini-sauce-tahini-soe.html




الفراخ المشوية في الفرن بالاعشاب والليمون 


المكونات 

 ٤ اوراك فراخ كبيرة (أو فرخة كاملة مقطعة ) ،
 بصلة متوسطة مبشورة ،
 ٢ فص ثم مهروس
 ، ٢ ملعقة كبيرة زيت زيتون
، عصير ٢ ليمونة 
، بعض الأعشاب الطازجة ( أو المجففة حسب أمتوفر ) : كسبرة خضراء ، بقدونس ، زعتر ، روزماري 
 ، ملح وفلفل وبهارات فراخ

الطريقة
 : تغسل الفراخ وتتبل في مكونات التتبيلة على الأقل ٢-٤ ساعات . تحضر صنية الفرن ونضع فيها الأوراك مقلوبة ( الجلد لأسفل ) ثم نضع نصف كوب ماء . 
(من الممكن وضع بعض البطاطس الصغيرة والبصل الأورمه والثوم وبعض الخضروات مع الفراخ في الصنية  )
توضع صنية الفراخ في فرن مسخن مسبقاً على ٢٢٠ درجة حوالي ٢٥ دقيقة ، ثم نقلب الفراخ على الوجه الأخر ونتركها لتنضج ٢٠-٢٥ دقيقة أخرى ( إذا لم يتحمر الوجه ،ضعي الفراخ تحت الشواية لبضع دقائق