Thursday, December 19, 2013

Spiced Carrot Cupcakes. Gewürze Möhren Muffins





Those Cupcakes will fill your house with the best Scent ever!!!
Very moist & taste amazing!!!

Ingredients ( 12 Cupcakes)


The Cupcakes :

2 Eggs
1 Cup Sugar (200 gm)
150 ml Oil
1 1/2 Cup Flour (200 gm)
1 1/2 Tea spoon Baking powder
1/2 Tea spoon Cinnamon
1/2 Tea spoon ground Cloves
1/2 Tea spoon ground Cardamom
1/2 Tea spoon ground Ginger
2 Coarsly grated  middle sized Carrots

The Frosting:

250 gm Cream Cheese
2 Tablespoons Powdered Sugar

Topping (optional )
Some crushed Grahm crackers + ground Cinnamon

Preparation:

Preheat the Oven to 180°C.
Line your Muffin form with Cupcake paper.
In a Big Bowl with an Electrical mixer add Eggs, Sugar & Oil & beat well for 3 minutes.
Add the Dry ingredients in patches & mix well with a spoon, then add the Carrots & mix again with a spoon.
Divide the batter into the Cupcake form & enter the oven for around 20 minutes.

The frosting:

With an electrical mixer, cream the Cream cheese & Sugar & decorate your cupcakes with a Star tipped piping bag , & sprinkle some crushed Grahm crackers on top.


Möhren Cupcakes

Zutaten : (12 Cupcakes)

Die Cupcakes:

2 Eier
1 Tasse Zucker (200 g)
150 ml Öl
1 1/2 Tasse Mehl ( 200 g )
1 1/2 Teelöffel Backpulver
1/2 Teelöffel Zimt
1/2 Teelöffel gemahlene Nelken
1/2 Teelöffel gemahlener Kardamom
1/2 Teelöffel gemahlener Ingwer
2 grob geriebener mittelgroße Karotten

Die Creme:
250 g Frischkäse
2 EL Puderzucker

Zum verzieren:
Vollkornkekse ,zerkrümelt + Zimt

Zubereitung:

Backofen auf 180°C vorheizen.
Muffinform mit 12 papierförmchen auslegen.
In eine große Schüssel, Eier, Zucker & Öl Shaumig schlagen.
Di trockene zutaten und die Karotten vorsichtig  unterheben & mit einem Löffel glatt rühren.
In Papierförmchen geben & ca. 20 minuten backen.

Die Creme:
Frischkäse & Zucker glatt rühren & in einen Sprizbeutel geben & auf die Cupcakes spritzen.
Mit den Krümeln bestreuen (optionel)