Sunday, September 1, 2013

Fig Tart with Walnuts. Feigen-Walnuss Tarte. تارت التين وعين الجمل


This is an easy & nice Tart recipe, it's a mixture of a bit sweet & salty taste, hope you try it because I'm sure you'll like it.

Ingredients:


Tart Base:

50 gm Walnuts
200 gm Flour (1 & 1/2 cup)
1/2 Teaspoon Salt
100 gm Butter
3-4 Table spoons Water

Filling:

4 Fresh Figs
100 gm Sour cream
75 gm Gorgonzola
150 ml Milk
2 Eggs
50 gm Walnuts coarsely chopped
Salt, Pepper & Thyme

Preparation:

Preheat your over to 180 °C.

Tart Base:

Mix Walnuts in a food processor till they are finely grounded.
Add Walnuts to Flour, Cold butter (cut in cubes) , Salt & Water & mix well with your hands till you have a nice spreadable dough.
Roll out the dough on a floured surface & put it in a 26 cm Tart form & make some holes with a fork.
Put the Tart form in the fridge to cool a bit till you finish preparing the filling.

The filling:

Mix Eggs, Gorgonzola, Sour cream, Milk & spices with an electric mixer.
Bring the Tart base & cut the Figs into 2 or 4 pieces each & place them over the Tart dough.
Pour the Egg mixture over the figs & enter the oven for around 30-40 minutes.
After 20 minutes in the oven , sprinkle the Walnutes over the Tart & re-enter the oven to continue cooking.




Feigen- Walnuss Tarte

Zutaten:

Für den Mürbeteig:

50 g Walnüsse
200 g Mehl
1/2 TL Salz
100 g Butter
3-4 EL Wasser

Für den Belag:

4 Frische Feigen
100 g Saur Sahne
75 g Gorgonzola
150 ml Milch
2 Eier
50 g Walnüsse
Salz, Pfeffer & Thymian

Zubereitung:

Backofen auf 180°C vorheizen.
Walnüsse Fein mahlen & mit Mehl, Butter, Salz & Wasser mit den Hände kneten.
Teig auf bemehlter Arbeitsfläsche ausrollen und in eine Tarteform (26 cm) auslegen und mit einer Gable einstechen.
Im Kühlschrank kurz kühl stellen.

Feigen halbieren (oder vierteln) , Saur Sahne, Gorgonzola, Milch & Eier verrühren. Mit Salz, Pfeffer & Thymian würzen.
Feigen auf dem Teig verteilen, Eier mischung darüber gießen.
Im backofen ca. 30-40 minuten geben.
Walnüsse grob zerkleinen & nach 20 minuten auf der Tarte verteilen.



 تارت التين وعين الجمل

المكونات : عجينة التارت : ٥٠ جم عين الجمل / ٢٠٠ جم دقيق / ١/٢ ملعقة صغيرة ملح / ١٠٠ جم زبدة / 3-٤ ملاعق كبيرة ماء 
الحشو : ٤ ثمرات تين / ١٠٠ جم قشطة حامضة / ٧٥ جم جبنة جرجنزولة (روكفور ) / ١٥٠ مل لبن / ٢ بيضة / ٥٠ جم عين جمل / ملح،فلفل وزعتر  

الطريقة : افتحي الفرن على ١٨٠ درجة ماوية  
اطحني عين الجمل حتى يصبح ناعم ثم إخلطيها مع باقي مكونات عجينة التارت ثم افرديها في صنية تارة مقاس ٢٦ و إثقبيها بالشوكة ثم ضعها في التلجة قليلاً لتبرد  
اخلطي مكونات الحشو ، البيض واللبن والقشطة الحامضة والجبن والملح والفلفل والزعتر . قطعي التين قطعتين أو أربع قطع ثم رصيه فوق عجينة التارت وصبي فوقه خليط البيض والجبن 
ادخلي التارت في الفرن حوالي ٣٠-٤٠ دقيقة وبعد حوالي ٢٠ دقيقة انثري عين الجمل المقطع على التارت ثم ادخليها مرة أخرى في الفرنحتة تمام السواء