Pages

Monday, September 23, 2013

Caramel Sauce. Karamellsoße. صوص الكراميل



I Never imagined that hommemade Caramel Sauce will be that amazing & tasty!!
This recipe i came up with after trying a lot of other recipes, some were so thick like Candy, some were too runny & some were too sweet!!
I made it with Cinnabons & it was the perfect treat with a cup of Coffe!!
You can also serve with Ice cream or Cupcakes or any other dessert of your choice!




Ingredients : (makes 1 1/2 cup of Caramel)

1 cup of Sugar
2 Tablespoons Water
2 Tablespoons Butter
200 ml cream ( Whipping cream)
A pinch of Salt

Preparation:

In a Sauce pan over medium heat add Sugar & Water & let them melt . You don't need to stir now.
Increse heat to High till Sugar turns into golden brown Color (5 minutes) & stir occasionally.
Add Butter & Stirr (Be carefull of heat bubbles) . You will find crystalised Sugar on the sides, Don't worry they will melt in a latter stage.
Once Butter has melted, remove from heat & Add the Cream & Salt & carefully stirr.
Take back to very low heat on the oven & keep stirring till all the crystalised Sugar has melted (2 minutes).
Remove from heat & let it cool before serving.

You can keep it in your fridge in a closed Jar for 3 weeks.

Cinnabon Recipe : http://drolacooks.blogspot.de/2013/09/cinnabon-zimtschneken.html
You can serve with Cinnabons or Icecream.



Karamellsoße

Zutaten: (1 & 1/2 Tasse Karamellsoße)

1 Tasse Zucker
2 EL Wasser
2 EL Butter
200 ml Schlagsahne
Eine priese Salz

Zubereitung:

In einer pfanne auf mittlere Hitze, Zucker & Wasser geben bis dem Zucker aufgelöst ist.
Hitze erhöhen & rühren bis der mischung golden Braun ist (ca. 5-6 minuten).
Butter Zugeben & rühren.
Vom Herd nehmen & Sahne & Salz hinzufügen, dann auf schwache Hitze rühren bis Kandierter Zucker aufgelöst ist (ca. 2-3 minutes)
Abkühlen im Kühlschrank ca. 1 Stunde vor der servierung.

Mit Zimt schnecke ,Eis, oder Muffins servieren.

Zimtschneken Rezept : http://drolacooks.blogspot.de/2013/09/cinnabon-zimtschneken.html



صوص الكراميل 


هذا الصوص رائع مع الحلويات خصوصاً السنابون (حلقات القرفة ) والأيس كريم والمفنز أو الكيك ، هذه وصفة سهلة وتصنع حوالي كوب ونصف من الكراميل ،من الممكن الاحتفاظ به في برطمان لمدة ٣ اسابيع في الثلاجة 

المكونات : كوب سكر / ٢ ملعقة كبيرة ماء / ٢ ملعقة كبيرة زبدة / ٢٠٠ مل كريمة خفق سائلة / ذرة ملح 


الطريقة : في طاسة على نار متوسطة ، نضع الماء والسكر ونتركهم يذوبو معا، ثم نرفع الحرارة ونقلب حتى نصل إلى اللون المطلوب وهو البني الذهبي (حوالي ٥-٧ دقائق) ، سوف يتكون بعد السكر الناشف ( كريستالات السكر ) على جانب الطاسة ، لا تحولي أن تقلبيه، سوف يذوب في مرحلة لاحقة .      
ارفعي الطاسة من النار وضيفي الزبدة وكوني حريصة من الفقاعات الساخنة جدا. ثم قلبي حتى تذوب الزبدة 
ضيفي الكريمة والملح ثم اعيدي الطاسة إلى نار هادئة جداً مع التقليب المستمر حتى يذوب كل السكر الناشف على حواف الطاسة (حوالي ٢-٣ دقائق )

No comments:

Post a Comment