Sunday, May 5, 2013

Chocolate Lollipops. Schoko-lollis. مصاصات الشكولاتة


My kids Loved those Lollies, I really recommend doing them for kids birthday parties!!!



Ingredients: (10 small )

200 gm Semisweet chocolate
10 Lollipop sticks
Rainbow candy sprinkles
Cookie cutter (The shape your kids prefer)

Preparation:

Melt Chocolate over a water bath on medium heat. (or in Microwave)
Spread Chocolate over Parchment paper 1/2 cm thickness.
Spread some sugar sprinkles over it.
Leave to cool for 10 minutes.
with the Cookie cutter cut 10 shapes (or more or less according to the size of your cookie cutter).
Leave to cool for 30 minutes ,then separate the Chocolate from the Parchment paper & insert the Lollipop sticks cautiously in it & it's done!!


Schoko-lollis

Zutaten:  (ca. 10 kleine Lollis)

200 g Vollmilch Schokolade
10 Holz Spieße (oder Lolli Stiel) 
Zucker Streusel
Ausstechförmchen

Zubereitung:

Schokolade auf einem Wasserbad schmelzen.
Auf eine mit Backpapier ausgelegte Platte legen. ca. 1/2 cm hoch.
Mit Regenbogen Streusel streuseln.
Ca. 10 minuten kühlen lassen.
mit Ausstechförmchen 10 förmchen ausstechen & ca. 30 minuten abkühlen lassen.
Die förmchen vorsichtig vom backpapier trennen & vorsichting mit dem Lolli stiel einstecken.



Nelly eating her Lolli :)

Finished it !


مصاصات الشكولاتة  

 وصفة سهلا وجميلة جداً للاطفال خصوصاً في أعياد الميلاد

المكونات : ٢٠٠ جم شوكولاتة بللبن / ١٠ عصاية مصاصة (أو عود خشب ) / قاطعه كوكيز ،الشكل المحبب لكم / بعد السكر الملون للزينة 

الطريقة : تسيح الشكولاتة على حمام مائي ثم تفرد على ورق زبدة تقريباً إرتفاع نصف سنتي ثم يرش عليها السكر الملون    ثم تترك لتبرد حوالي ١٠ دقائق 
تقطع بقاطعة الكوكيز ثم تترك لتبرد حوالي ٣٠ دقيقة   
ثم تفصل عن ورق الزبدة بحرص ونغرز فيها عصى المصاصة بحرص وتترك لتبرد مرة أخرى و تقدم للأكل