Tuesday, April 16, 2013

Berries Parafait. Beeren Parafait. بارافيه التوت


For me Spring = Tulips & Berries! Those are my favourite fruites & flowers !!
yesterday I made this light & amazing dessert that I love, It's my favourite Berries dessert, hope you all try it & like it as I do :)



Ingredients: ( 4-6 servings) (Total preparation 30 minutes)


125 gm Raspberries
125 gm Blueberries
250 gm Strawberries 
200 gm whipping cream
300 gm cream cheese
200 gm sour cream
3-4 table spoons powdered sugar (or according to taste)
1 packet (200 gm)  of butter biscuits (crushed in a food processor) 
3 Table spoons Muesli (or  Oats)
3 Tablespoons melted butter
mint leaves for decoration.

Preparation:

Wash the berries & cut the Strawberries into halves &sprinkle some powdered sugar (2 Tablespoons) on top & leave them for 5 minutes.
Whip the whipping cream with an electrical mixer.
Mix cream cheese & 2 Tablespoons sugar & sour cream in a bowl till creamy. Then add the whipped cream to them & fold them together.
Mix the crushed Biscuits with the melted butter & 2 Table spoons Muesli.

In each glass put a layer of Biscuits, then cream,  then Berries & repeat another time. decorate with the remaining 1 Tablespoon Muesli (or Oats) & mint leaves.

My Tip:

*To have clean glasses after adding the layers, it's better to put the Cream mixture in a plastic bag & cut the end of it & pipe the cream layer into you glasses instead of adding this cream layer by a spoon.

* You can Use whatever fruits you like or the season fruits in this recipe , e.g. Peaches or  Mangos.



Beeren Parafait

Zutaten: (4-6 portionen)


125 g Himbeeren
125 g Blaubeeren
250 g Erdbeeren
200 g Schlagsahne
300 g Frischkäse
200 g saure Sahne
3-4 Esslöffel Puderzucker (oder nach Geschmack)
1 Päckchen (200 g) Butter Kekse (Schotter in einer Küchenmaschine)
3 Esslöffel Müsli (oder Hafer)
3 Esslöffel geschmolzene Butter
Minze zur Dekoration

Zubereitung:

1- Beeren & Erdbeeren waschen & halbieren & mit 2 EL Puderzucker streuen & 5 minuten lassen.
2- Butterkekse zerbröseln & mit Butter & 2 EL Müsli mischen.
3-Sahne stief schlagen.
4-Frischkäse & Sauresahne & 2 EL Puderzucker glattrühren & die Sahne unterheben.

Gläser Zubereitung:


*In jedes Glas eine Schicht Kekse, dann Sahne, Beeren legen und dann ein weiteres Mal wiederholen. dekorieren mit den restlichen 1 Esslöffel Müsli (oder Hafer) und Minze.




بارافيه التوت 

المكونات : علبة بسكوت سادة(٢٠٠ جم ) /  ١٢٥ جم توت أحمر / ١٢٥ جم توت أزرق / ٢٥٠ جم فراولة / ٢٠٠ جم كريمة لباني / ٣٠٠ جم جبنة كريمي / ٢٠٠ جم قشطة حامضة /  ٤ ملاعق سكر بودرة (أو أكثر حسب الرغبة ) / ٣ ملاعق كبيرة زبدة سائحة / ٣ ملاعق كبيرة شوفان محمص / ورق نعناع طازج للتزيين

الطريقة :
 ١- تكسير البسكوت في محاضرة الطعام نعم أو خشن حسب الرغبة ثم إضافة الزبدة و-٢ ملعقة شوفان عليه  
٢- يغسل التوت والفراولة (من الممكن إستخدام فراولة ) و تقطع أنصاف ويرش عليها ٢ملعكة كبيرة سكر بودرة وتترك جانباً
٣- تمزج الجبنة الكريمي والالقشطة الحامصة مع ٢ `ملعقة كبيرة سكر بودرة حتى تصبح ناعمة ثم تضرب الكريمة اللبني حتى تصبح متمسكة وتضاف على خليط الجبنة والكريمة 
٤- نبدأ في تحضير الأكواب (٤-٦ كوب) عن طريق وضع طبقة من البسكوت ثم التوت والفراولة ثم الكريمة ثم نعيد نفس الطبقات مرة أخرى ونرش الملعقة البقية من الشوفان أعلى الكوب ويزين بورق النعناع 

نصائح :
 حتى تحصلي على أكواب نظيفة يستحب وضع خليط الكريمة في كيس بلاستك ثم عمل فتحة صغيرة في الطرف ووضع الكريمة  في الكوب عن طريق الضغط على الكيس  
من الممكن إستخدام نفس الوصفة مع فاكهة الموسم مثل المانجو أو الخوخ أو المشمش*  
في حالة عدم وجود قشطة حامضه من الممكن إستخدام مقدار أكثر من الكريمة اللباني والجبن الكريمي مع إضافة بعد قطرات الليمون*