Monday, March 25, 2013

extra-crispy fried Cauliflower . Knuspriger gebratener Blumenkohl. القرنبيط المقلي المقرمش


 I love Cauliflower , my kids like it too because they are still convinced that it is white Broccoli & they do love Broccoli :) I came up with this recipe after having baguette leftovers,so I decided to fry Cauliflower with, then to give it an extra crispy taste I decided to add Cornmeal  to the original recipe I'm always used to! It was a real hit & was really delicious! I served it with Tomato-Basil Sauce ,but you can use your favourite dip with it or just enjoy it alone!


Ingredients:

1 medium sized Cauliflower
1/2 cup Cornmeal
3/4 cup Flour
1/2 cup Milk
2 Eggs
1 1/2 cups Bread crumbs
Salt & Pepper according to taste (or use your favourite spices)
Oil for deep frying

Preparation:

Cut the Cauliflower into small rosettes & boil in boiling water for maximum 5 minutes .
Drain the Cauliflower.
Mix Cornmeal, Flour, Milk , Eggs, Salt & Pepper very well till you have a smooth & thick batter (you might need to add more flour)
Coat you Cauliflower with this batter then coat it with breadcrumbs then deeply fry in medium-high heat Oil till it's golden brown.


Knuspriger gebratener Blumenkohl

Zutaten:

1 mittlere große Blumenkohl
1/2 Tasse Mais Mehl
3/4 Tasse Mehl
2 Eier
1/2 Tasse Milch
1 1/2 Tasse Semmelbrösel
Salz & Pfeffer
Öl zum tief braten

Zubereitung:

Den Blumenkohl von den Blättern befreien, den Strunk einschneiden & Die Röschen schneiden & in Salzwasser ca. 5 minuten kochen, dann abtropfen.
Mais Mehl, Mehl, Eier, Milch ,Salz & Pfeffer glatt rühren bis den Teig dick ist .
Semmelbrösel in einen weitern Teller geben.
Die Röschen erst in Ei-Mehl Teig dann in Semmelbröseln wälzen.
Im Öl braten bis die Röschen gold braun sind.
Mit Soße oder allein servieren.


القرنبيط المقرمش المقلي  

أحب القرنبيط المقلي جداً !! إلنهاردة كان عندي عيش باغيت ناشف ، فرمته في الكبة و إستخدمتو في القلي ، وزودت دقيق ذرة خشن على العجينة الأساسية التي استخدمها دائماً فكانت النتيجة رائعة وكنت مقرمشة جداً 

المكونات : 1 قرنبيط وسط / ١/٢  كوب دقيق ذرة / ٣/٤ كوب دقيق / ٢ بيضة/ ١/٢ كوب لبن / ملح وفلفل / حوالي كوب ونصف عيش باجت  مطحون خشن / زيت للقلي العميق  
ملحوظة :المقادير بمج كبير  

الطريقة : يقطع القرنبيط  إلى وردات صغيرة ويسلق في ماء مملح مغلي لمدة لا تزيد عن ٥ دقائق  
يخلط الدقيق والبيض ودقيق الذرة واللبن والملح والفلفل حتى نحصل على خليت متجانس لزج (تخين ) ثم نحضر العيش المطحون في طبق أخر  
نغطس وردات القرنبيط في الخليط الأول ثم الخبز المطحون ثم نسخن الزيت إلى حرارة وسط ثم نقلي القرنبيط حتى يصبح ذهبي اللون 
يقدم كطبق جانبي أو مع صوص الطماطم والريحان أو أي صوص مفضل لديكي