Tuesday, February 5, 2013

The German Cheesecake. Quark Käsekuchen. التشيز كيك الألماني


The German Cheesecake is made of Quark (pronounced "kvark") rather then the normal cream cheese, It tastes delicious but different then the normal Cheesecake, It's also made with a pastry crust not a biscuit layer, It's delicious & I hope you can all try it.



Ingredients:

The Pastry crust:

1 1/2 cups flour (nearly 200 gm )
1 Egg
1/3 cup Sugar
125 gm Cold Butter cut in cubes
1-2 Tablespoons cold Milk
A pinch of Salt

The Filling:

1 Kg Quark or Cottage Cheese
4 Eggs
1 Vanilla bean
2 Table spoons Lemon juice
1 cup Sugar
1 packet of Vanilla pudding powder (nearly 2 Tablespoons)

Preparation:

Preheat the oven to 180°C and put a heatproof pot with water inside the oven (The cheesecake should be cooked in a water bath)
Mix the crust ingredients very well with hands till it forms a ball.
Cover the dough with a plastic film and leave it in fridge for 10 minutes before rolling it out.
Roll out the dough & place it in your 26 cm Cheesecake form and cover the sides as well.
Split the Vanilla bean & scrap it into a large bowl and add to it all filling ingredients  then mix very well with an electrical mixer till you have a smooth creamy batter.
Pour the batter ingredients over the pastry crust and enter the oven on 180°C for 15 minutes then decrease the heat to 160°C for another 45-50 minutes.

Leave your cheese cake to cool at least 3 hours before serving.


Quark Käsekuchen

Zutaten:

Mürbeteig:

1 1/2 Tasse Mehl (ca. 200 g)
1 Ei
1/3 Tasse Zucker
125 g Kalter Butter
Eine priese Salz
2 El Kalte Milch

Die Füllung:

1 kg Quark (40% Fett)
4 Eier
1 Päckchen Vanille Puddingpulver
1 Mark einer Vanilleschote
2 EL Zitronensaft
1 Tasse Zucker

Zubereitung:

Backofen auf 180°C vorheizen und einem Topf mit wasser in backofen geben ,das macht den Backofen feucht und den Riss in Käsekuchen hinderen.
Mürbeteig zutaten mit den händen verkneten und zu einer Kugel formen, im Frischhaltefolie wickeln und 10 minuten kühlen.
Mürbeteig auf einer bemehlten Fläche ausrollen und auf den Boden einer gebutterte 26 cm Backform drücken.
Die Vanilleschote längs aufschlitzen und in einer Schüssel geben & die andere Füllung zutaten geben und glatt schlagen.
Die Quarkmasse auf den Mürbeteig geben und im backofen auf 180°C backen für 15 minuten, dann die Hitze verringen bis 160°C und weiter 45-50 minuten backen.
Mindestins 3-4 stunden kühlen lassen.



التشيز كيك الألماني


تصنع التشيز كيك الألماني بجبنة شبيهة بالجبنة القريش ، هي جبنة كريمية  ناتجة عن عن تكثيف اللبن الرائب ، من الممكن صنع نفس الكيكة بالجبنة الكريمية العادية 

المقادير: القاعدة (من الممكن أيضاً أن تستخدم كقاعدة للتارت): ١ ١/٢ كوب دقيق / ١ بيضة / ذرة ملح / ١/3 كوب سكر / ١٢٥ جم زبدة باردة ومقاطعة مكعبات /١-٢ ملعقة كبيرة لبن بارد عند الحاجة
الحشو : ١ كغ جبنة كفارك (أو جبنة كريمي) / ١ كوب سكر/ ٤ بيضات / ١ بكت بودينج فانيليا باودر  (حوالي ٢ ملعقة كبيرة ) / ١ فانيليا / ٢ ملعقة كبيرة عصير ليمون



الطريقة : سخني الفرن على ١٨٠ درجة وضعي حلة بها ماء بداخل الفرن حتى تحافظ على رطوبة الفرن     
اخلطي مكونات القاعدة باليدين حتى تحصلي على كرة وغطيها بغلاف بلاستيك واتركيها في التلجة ١٠ دقائق ثم افرديها وضعيها في سنية مقاس ٢٦ كم وغطي أيضاً حواف الصنية
اخلطي مكونات الحشو بالمضرب الكهربائي حتى تحصلي على خليت ناعم ثم صبي الخليط فوق القاعدة وإدخليه الفرن حوالي ١٥ دقيقة ثم اخفضي الحرارة حتى ١٦٠ درجة واخبزي حوالي ٤٥-٥٠ دقيقة أخرى
اتركي الكيك تبرد حوالي ٤ ساعات قبل التقديم وبلهنا والشفا