Thursday, February 28, 2013

Creme Caramel. الكريم كرامل


I guess Creme Caramel was everyone's favourite childhood dessert! I personally loved it as a baby ( I was told) & as a child & still love it till now! It does remind me of childhood memories whenever I smell it baking in the oven or eat it!! Here's my mother's & grandmother's family Creme Caramel recipe :)

Ingredients: ( 6 small ramekins)


400 ml Milk
100 ml Cream
5 Eggs
1 Packet of Vanilla
3/4 cup Sugar + 2 Table spoons
3 Tablespoons Water

Preparation:

Preheat the Oven to 180°C.
The Caramel Sauce: In a skillet, add the 3/4 cup Sugar to the 3 Tablespoons water & heat while stirring till the Sugar dissolved & is brown (but now burned). (nearly 3-4 minutes)
divide the Caramel Sauce in your 6 ramikens.

In Sauce pan heat the milk, crea, 2 Table spoons Sugar together till they boil then turn off the heat & leave it aside to cool a little bit.
In a large Bowl whisk the Eggs & Vanilla till combined without forming a foam.
Add the Milk mixture in patches during whisking till good combined.

Divide the Cream mixture over your Caramel Sauce & put the remekins in a baking form withnearly 2 cm. water inside (to cook the Creme Caramel in a water bath)
Enter the oven for around 30-35 minutes.
Leave to cool for 1 hour & causiously release the sides of the ramekins with a knife & turn it upsidedown in a serving plate.
You can eat Warm of cold & you can serve with your favourite fruits.





Creme Caramel


Zutaten: (6 kleine Auflaufförmchen)

400 ml Milch
100 ml Sahne
5 Eier
1 Päckchen Vanillezucker
3/4 Tasse Zucker + 2 EL Zucker
3 EL Wasser

Zubereitung:

Die Karamel Sauce: Die 3/4 Tasse Zucker mit Wasser bei mittlere Hitze kochen lassen bis brauner Soße ensteht (3-4 minuten).
Die Soße gleichmäßig in 6 förmchen gießen.

Backofen auf 180°C vorheizen.
Sahne,Milch & 2 EL Zucker in einem topf aufkochen.
In einer Schüssel die Eier mit Vanillezucker rühren (nicht shaumig schlagen) & Die kochendheiße milch unter rühren zugießen.
Die Creme in Förmchen geben & Die förmchen im Wasserbad stellen (Backblech mit wasser drin) & ca. 30-35 miuten backen.
Die fertige Creme aus dem Wasserbad heben, auskühlen lassen. Dann kann sie problemlos gestürzt werden.

Kalt oder warm servieren mit Obst oder Beeren.



الكريم كرامل 

المكونات : (٦ طواجن صغيرة ) ٤٠٠ مل لبن / ١٠٠ مل كريمة لباني / ٥ بيضات / فانيليا / ٣/٤ كوب سكر+ ٢ ملعقة كبيرة سكر / ٣ ملاعق كبيرة ماء 

التحضير : سخني الفرن على ١٨٠ درجة ثم حضري صوص الكراميل عن طريق تسخين ال-٣/٤ كوب سكر مع الماء على النار مع التقليب حتى يصبح الصوص بني ثم نصب الكراميل في الطواجن الصغيرة 

سخني اللبن مع الكريمة وملعقتين سكر واتركيهم جانباً . ثم اضربي البيض مع الفانيليا وزودي اليهم اللبن بالتدريج أثناء الضرب حتى يتجنس الخليط لكن بدون تكوين رغوة      
صبي خليط الكريمة فوق الكراميل وضعيهم في صنية كبيرة فيها ماء حتى تطهي الكريم كرامل في حمام مائي
ادخلي الصنية الفرن حوالي ٣٠-٣٥ دقيقة ثم برديه تماماً قبل التقديم . ثم افصلي الحواف بحرص بسكينة ثم إكلبيهة في طبق التقديم وبالهنا والشفا