Thursday, February 21, 2013

Chocolate lava Cake. Schokoladen-Lava-Küchlein. كيكة اللافا


This Chocolate Lava Cake, or you ca call it Molton Chocolate Cake or even Chocolate Fondant Cake!
It's a delicious Cake which is liquidy from inside & one of the most delicious Chocolate Cakes I've ever tried! I did try it a couple of years ago twice with complete failure to make this mouth watering & tempting runny chocolate inside! This recipe I found in a German  book & was the easiest as I don't have to separate eggs!!!! Here it is the amazing eaasssyyy recipe :)


Ingredients: (for 4 small Ramekins)

100 gm Butter
100 gm Bitter Chocolate (Good quality)
2 Large Eggs (or 3 medium)
1 packet of Vanilla
3 Tablespoons Sugar
2 Talespoons Flour
+ Powdered Sugar & fruits for decorating
+ some Butter & Cocoa powder to prepare the ramekins.

preparation:

Preheat the oven to 200°C.
Prepare your ramekins by brushing them with Butter than covering them with Cocoa powder.
Melt Butter & Chocolate over a water bath & keep aside to cool a bit.
Mix Egs, Vanilla, Sugar, & Flour very well with an electrical mixer for 5 minutes.
Add the melted Chocolate-Butter mixture to the batter & mix well.
Divide the batter evenly in your ramekins.
Enter the oven for around 12-15 minutes maximum.
Take out of the oven & leave to cool for 1 minute before serving in your plates.
Serve immediately after sprinkling some powdered Sugar.
You can aso seve with Vanilla Ice cream.
Schokoladen-Lava-Küchlein

Zutaten:

100 g Butter
100 g Zarbitterschokolade
2 große Eier (oder 3 mittlere große)
1 päckchen Vanillezucker
3 EL Zucker
2 EL Mehl
+ Puderzucker zum bestäuben
+etwas Butter & Kakao für die Ramequin-formchen

Zubereitung:

Backofen auf 200°C vorheizen.
4 kleine Ramiquin-formen mit Butter einfetten & Kakao ausstreuen.
Butter & Schokolade auf eine Wasserbad scmelzen & abkühlen lassen.
Eier,Vanille,Zucker & Mehl mit dem Schneebese des handrührgerätes ca. 5 minuten schlagen.
Die geschmolzene Schokoladen mischung unterrühren.
Den Teig in die vorbereiteten Formen füllen & im backofen 12-15 minuten backen bis die Kuchen außen fest  & innen noch flüssig sind.
1 minute ruhen lassen dann aus den Formen auf servierteler stürzen.
Mit puderzucker bestäuben & sofort mit Schlage sahne oder Vanille Eis servieren.


كيك اللافا 

هذه كيك لذيذة جداً الجزء الخارجي منها متماسك والداخلي سائل ، سهلة جداً  واتمنى أن تجربوها مع الأيس كريم أو الكريم شانتيه  

المكونات : ١٠٠ جم زبدة / ١٠٠ جم شوكولاتة خام (جودة عاليه ) / ٢ بيضة كبيرة أو ٣ وسط/فانيليا  / ٣ ملاعق كبيرة سكر / ٢ ملعقة كبيرة دقيق / + بعد الزبدة والكاكاو لتحضير الطواجن + سكر بودرة للرش على السطح


الطريقة : سيحي الزبدة مع الشكولاتة على النار واتركيها تبرد ثم افتحي الفرن على ٢٠٠ درجة مأوي ، وحضري ٤ طواجن فخار صغار بتغطيتهم بالزبدة ثم الكاكاو البودرة  
بالمضرب الكهربائي اضربي البيض والفانيليا والسكر والدقيق لمدة ٥ دقائق، ثم ضيفي لهم خليط الزبدة  والشكولاتة ثم إخلطيهم جيداً ثم قسمي الخليط على الطواجن الأربعة وإدخليهم الفرن لمدة ١٢-١٥ دقيقة ، إخرجيهم من الفرن واتركيهم يبردوا ثم إكلبيهم في طبق  فوراً ورشي السكر البودرة وقدميهم مع أيس كريم