Friday, February 8, 2013

Cake Pops. الكيك بوبس - مصاصات الكيك


Cake Pops were my kids's dream since they saw a Cake pop picture for a friend who did it for her daughter's birthday party! I've been searching for recipes and I found them all containg cream cheese that I don't like a lot in Cakes! Then I found a recipe with Vanilla Cake & condensed milk! so I knew the whole idea is about bringing the already made Cake into a soft dough to make small balls & stick them to a stick & cover with icing, so I had some cupcake leftovers & some chocolate frosting so I mixed them together & came up with a very chocolaty Cake pops! I also didn't have the special Cake pops sticks, so I used the wooden skewers that we use in grilling, here we go with this simple and delicious recipe!

Ingredients:


6 Chocolate cupcakes (or a chocolate cake)
100 gm ready made chocolate frosting (or any other frosting type)
150 gm Semisweet (or dark) Chocolate
4 Tablespoons milk
sugar sprinkles
12 Skewers

Preparation:

*Crumble the Cupcakes with your hand & add the frosting to it till it forms a dough (as in picture)
*Make around 12 small lemon sized balls .
*Melt the chocolate & Milk over a water bath & insert your skewer in melted chocolate then inside your cake balls (as shown in picture).
*Leave balls to cool ( 1/2 an hour) till the chocolate harden because this will prevent the sliding of your Cake pops when you hold it upright.
* coat your cake pops with the cooled melted chocolate then add the sugar sprinkles.




Your Cake pops dough
Ihr Cakepops Teig
عجينة الكيك بوبس 

Insert your skewer in melted chocolate then inside the cake ball
Holzspieße ca. 1 cm in die glasur tunken dann in Kuchen kugel stecken.
ضعي العصا الخشبية في الشكولاتة السائحة ثم إغرزيها في الكيك 

Dip the cooled Cake into the cooled Chocolate.
Die Cake Pop komplett in die glasur tauchen
غطسي الكيك في الشكولاتة السائحة

Decorate with your favourite sugar candies.
Mit Zuckerstreusel dekorieren.
زييني بحلوى السكر الملون 

Cake Pops

Zutaten:

6 Schokoladen Muffins (oder Schokoladen kuchen)
100 g Schokoladen frosting (fertig produkt Betty crocker)
150 g Vollmilch Schokolade
4 EL Milch
Zucker streusel
12 Holzspieße

Zubereitung:

Die Schoko -Muffins or Der Schoko kuchen mit den Händen zerbröseln dann mit dem Frosting mischen bis die masse wie ein Teig einen klumpen formt.
Der Schokolade und  milch zussamen schmelzen auf ein Wasserbad.
Holzspieße ca. 1 cm in die glasur tunken dann in Kuchen kugel stecken & ca. 30 minuten im Kühlschrank abkühlen & fest werden lassen.
Die Cake Pop komplett in die Schoko-glasur tauchen.
Mit Zuckerstreusel dekorieren & fest werden lassen.



(الكيك بوبس (مصاصات الكيك 

المكونات : ٦ مفنز شوكولاتة جاهزة أو كيك شوكولاتة جاهز / ١٠٠ جم بيتي كروكر فروستنغ جاهز يباع في كارفور / ٢٠٠ جم شوكولاتة خام أو باللبن / ٤ ملاعق كبيرة لبن / حلوة السكر الملونة / ١٢ سيخ أو عصا خشبية

الطريقة : قطعي الكيك بيديكي وإخلطيه مع الفروستنغ حتى تحصلي على عجينة ثم اعملي ١٢ كرة صغيرة بحجم الليمونة 
سيحي الشكولاتة مع اللبن على حمام مائي على النار  
ضعي العصا الخشبية في الشكولاتة السائحة ثم إغرزيها في الكيك 
اتركيها تبرد نصف ساعة على الأقل حتى تجمد الشكولاتة وتكون طبقة تمنع الكيك من التزحلق على العصا 
غطسي الكيك في الشكولاتة السائحة
زييني بحلوى السكر الملون