Friday, January 25, 2013

Basic Pancakes . Pfannkuchen. البان كيك


Pancakes are many people's favourite breakfasts , as you can eat it with many different flavours or topping!
My kids are in love with pancakes with Nutella , but I personally prefer it with fresh fruits or fruit sauces.
Here is my favourite basic pancake recipe,it's very easy , fluffy & delicious!

Ingredients : (around 12 pancakes)



1 1/2 cup Flour
1 teaspoon baking powder
1 1/4 cup milk
1 egg + 1 packet of Vanilla
1 Tablespoon Sugar
Some Butter or baking spray for cooking


Preparation:

In a big bowl sift together the dry ingredients.
Pour the milk and milk and whisk well till smooth.
In a frying non stick pan brush some melted butter (only a thin layer) and on medium heat pour a scoop of batter.
When the batter starts bubbling and is golden from the bottom (2 minutes ) flip with a spatula to the other side for another 2 minutes.
Serve with fresh fruits, fruit Sauce, Nutella, Honey...etc.

Fruit Sauce : http://drolacooks.blogspot.de/2012/09/strawberry-sauce.html


This is when it starts bubbling from one side & shortly after this stage you have to flip to other side.
Backen bis sich blase bilden dann wenden.
تظهر فقاعات الهواء على الجزء الأعلى من البان كيك ثم بعد ثواني نقلبها على الجهة الاخرى

Klassischer Pfankuchen

Zuzaten (15 Pfankuchen)

1 1/2 Tasse Mehl
1 TL Backpulver
1 EL Zucker
Eine priese Salz
1 Ei
1 Päckchen Vanillezucker
1 1/4 Tasse Milch
Butter für die Pfanne zum einfetten

Zubereitung:

In eine Schüssel alle trokene zutaten sieben, dann alle andere zutaten geben & glatt verrühren.
Auf mittlere hitze, Pfanne einfetten und Teig in die pfanne löffeln (ca. 1/4 tasse).
Backen bis sich blase bilden (ca.2 minuten) dann wenden.
Mit obst oder obst Soße oder Nutella servieren.

Obst Soße: http://drolacooks.blogspot.de/2012/09/strawberry-sauce.html


الطريقة الكلاسيكية للبان كيك

المكونات : ١ ١/٢ كوب دقيق / ١ ملعقة صغيرة بكنغ بودر / ذرة ملح / ١ ملعقة كبيرة سكر / ١ بيضة /فانيليا / ١ ١/٤ كوب لبن

الطريقة : انخلي المكونات الجافة في طبق كبير ثم ضيفي المكونات الاخرى و إضربيهم جيداً بمضرب البيض حتى تحصلي على خليط ناعم.
في طاسة غير قابلة للصق على نار هادئة ضيفي كميه قليلة من الزبدة وضيفي كبشة من الخليط (حوالي ربع كوب ) ثم حمريه حوالي دقيقتين حتى تظهر بعد الفقاعات على السطح ثم إقلبيها على السطح الأخر حوالي دقيقة أو دقيقتين حتى يصبح السطح ذهبي اللون
قدميها مع الفواكه الطازجة أو صوص الفاكهة أو النوتلا