Saturday, December 8, 2012

Sugar Cookies . Zuckerplätzchen. كوكيز السكر والزبدة

Cookie Pops

It's Cookies season! All families in Germany bake Cookies in Winter holidays. It's always fun to get some help from your kids (& messy as well) but the end result is always fun all around the house.
Here's a demonstration of some Sugar (or Butter) Cookies variants, they are all easy to make & the don't need much time in preparing.



The basic Sugar Cookies Recipe that I always use:

Ingredients: (makes 2 dozens)

3 & 1/2 cups sifted Flour
1 Teaspoon Baking powder
2 Eggs
1 Packet of Vanilla
A pinch of Salt
1 1/2 cups Sugar
200 gm Soft Butter
(sometimes I need to add 1-2 Tablespoons milk if the dough is too hard)

Preparation:

Preheat the oven to 180°C 15 minutes before Baking the Cookies.
Mix all ingredients with the hand together.
Leave the dough for 1/2 an hour in the fridge to cool & rest.
Roll out the dough on a lightely floured surface.
Cut the shapes you want & put on Parchment paper in an over Tray & enter the oven for 8-10 minutes (till the edges are light brown in color.

Decoration Variants:

1) You can decorate your Cookies with melted chocolate (as seen in Photos) then cover with some rainbow sprinkles.

2) Simply sprinkle some powdered Sugar over your Cookies.

3) Sugar Icing
By mixing 1 & 1/2 cup of sifted powdered Sugar & 1-2 Tablespoons milk & few drops of food colors.
Put in a plasic bag & make a small hole & draw the shapes you like over your Cookies (shown in 
Pictures)

4) Stick 2 Cookies together with Strawberry Jam (or any other type your prefer) & sprinkle some        powdered sugar on top. (shown in picture up)

5) Stick some wooden Skewers in Cookies before baking & you will have Cookie pops! (shown in picture above)   
                 








Decorate with melted Chocolate
Mit geschmolzener Schokolade dekorieren
زيني الكوكيز بالشكولاتة المذابة 


Zuckerplätzchen

Zutaten:

3 & 1/2 Tassen gesiebte Mehl
1 TL Backpulver
2 Eier
1 Päckchen Vanillezucker
Eine priese Salz
1 & 1/2 Tasse Zucker
200 g Weiche Butter
(Manchmal ich benutze 2 EL Milch wenn der Teig hart ist)

Zubereitung:

Alle Zutaten mischen mit den Hände & zum einen Teig verkneten , dann im Kühlschrank ca. 30 minuten kühl stellen.
Den Teig ausrollen & beliebege Formen ausstechen.
Aus Backpapier legen & im vorgehitzte Backofen 8-10 minuten geben.

Dekorieren Varianten:

1) Mit geschmolzener Schokolade dekorieren (wie in Fotos)

2) Einfach mit Puderzucker  bestäuben

3) Zucker Guß verzieren:
1 & 1/2 Tasse gesiebte Puderzucker + 1-2 EL Milch + liebenmittelfarbe glattrühren & auf den Kekse streichen.
Oder/ In Plastiktüte füllen & ein Kleines Loch hineinschneiden & die Kekse mit dem farbigen Zuckerguß verzieren.

4) Die Plätzchen mit dein lieblings Marmelade  zusamenkleben(Foto oben)

5) Cookie Pops :  Vor dem Baken ein holzspieß in jedes plätzchen stecken.(Foto oben)

My son's hand :)

Decoration with Sugar icing
Mit Zucker guß
التزيين بالسكر 

Decoration with powdered Sugar
Mit puderzucker dekorieren
التزيين بالسكر البودرة 


كوكيز الزبدة والسكر


المكونات : ٣ ١/٢ كوب دقيق منخول / ١ ملعقة صغيرة بكنغ بودر / ذرة ملح / ٢ بيضة / فانيليا / ١ ١/٢ كوب سكر / ٢٠٠ جم زبدة / أحياناً استخدم ٢ ملعقة لبن لو العجين ناشف

الطريقة: اخلطي المكونات حتى تحصلي على عجين متماسك. ضعي العجين في الثلاجة نصف ساعة. افردي العجين على سطح مرشوش بالدقيق وقطعي الأشكال المحببة لديكي .
ضعي الأشكال المقطعة على ورق زبدة وإدخليه فرن مسخن مسبقاً على ١٨٠ درجة حوالي ٨-١٠ دقائق      

طرق التزيين المختلفة :
١) زيني الكوكيس بالشكولاتة المذابة (كما في الصورة 

٢) زيني الكوكيز بالسكر البودرة

٣) زيني الكوكيز بخليط السكر(ايسينج ): اخلطي ١ ١/٢ كوب سكر بودرة + ٢ ملعقة لبن+ ألوان الطعام المفضلة ثم دعيهم في كيس بلاستيك واصنعي خرم صغير في طرفه ثم ارسمي على الكوكيز (كما في الصورة)

٤) الصقي ٢ كوكيز معا باستخدام المربى المفضلة لديكي (في الصورة

٥) كوكي بوبس : إغرزي عود خشب في الكوكيز قبل الخبز (كما في الصورة فوق