Friday, November 2, 2012

Vegetarian Burger. Vegetarischer Burger. برجر نباتي بالخضروات


Me & my family eat at least twice a week a vegetarian meal for lunch. This week's choice was veggie Burger. I loved the recipe & what's good about it is that you can use any type of Vegetables available in your house & thus having a different taste every time you do it.

Ingredients: (10 Burgers)


3 medium  sized Potatoes (cooked in boiling water & drained)
1 medium sized Zucchini
4 Mushrooms
1 cup Chickpeas (already cooked from a can) 
3/4 cup Bread crumbs
1/4 cup Oats
3 Tablespoons green-yellow-& red Pepper (cut in small pieces)
1 medium sized onion
2 garlic cloves
3-4 Tablespoons Finely chopped Parsley
Salt & Pepper
Oil for frying

Preparation:

In a food processor, Process The Zucchini (without previous cooking), Onion, Garlic, Mushroom, Pepper,Chickpeas.
Put the boiled Potatoes in a large bowl & mash them. Add to them the processed vegetable mixture & mix them with a spoon. 
Add the Paisley, Salt, Pepper, Bread crumbs & Oats & start mixing with hands till you have a non sticky dough. (you might need to add more bread crumbs to have a nice dough that can be formed).
Form Burger shapes & fry on medium heat till brown on each side.

You can serve it in Sandwiches or serve it with Salad.

A Tip:
You can replace Zucchini with Spinach.
You can replace Chickpeas with Beans (white, red or Brown)
Mushrooms & Peppers are not a must, I added them to make the burgers more rich in vitamins.



Vegetarischer Burger

Zutaten: (macht 10 Burgers)
3 mittelgroße Kartoffeln (im Wasser gekocht und abgetropft)
1 mittelgroße Zucchini
4 Pilze
1 Tasse Kichererbsen (aus der Dose )
3/4 Tasse Semmelbrösel
1/4 Tasse Haferflocken
3 Esslöffel grün-gelb-und rot Paprika (geschnitten in kleine Stücke)
1 mittelgroße Zwiebel
2 Knoblauchzehen
3-4 EL fein gehackte Petersilie
Salt & Pepper
Öl zum Braten

Zubereitung:

In einem Zerkleinerer , Zucchini (ohne kochen), Zwiebel,Knoblauch,kicherbsen, & Pilze zerkleinen.
In eine große Schüssel, die Kartoffeln geben & Pürieren.
Die Gemüse mischung in der Schüssel zufügen & mischen. 
Die andere Zutaten zufügen & mit den Händen  zu einem Brei zerdrücken(du darfst mehr Semmelbrösel zufügen )
Burger formen & auf mittlere Hitze auf jede seite im Öl braten.


 برجر نباتي بالخضروات 
المكونات : 3 بطاطس متوسطة ( مسلوقة )/1 كوسة متوسطة / 1 كوب حمص مسلوق / 1 بصلة متوسطة / 2 فصوص توم / 3
 ملاعق فلفل ألوان مقطع / 4 قطع مشروم / 3-4 ملاعق بقدونس مفروم / ملح وفلفل /3/4 كوب بقسمات مطحون / 1/4 كوب شوفان 

الطريقة: ضعي الكوسة (بدون سلق ) والبصلة والثوم والحمص والمشروم والفلفل في الكتشن مشين (محضرة الطعام) وإفرميهم فرم خشن 
في طبق كبير اهرسي البطاطس وضيفي لها الخضروات المفرومة وضيفي باقي المكونات ثم اخلطي الخليط باليد حتى تحصلي على خليط سهل التشكيل (من الممكن أن تحتاجي المزيد من البقسماط ).
شكلي أشكال برجر وحمريه في زيت حتى تصبح ذهبية من كل وجه .

ملحوظة :
 من الممكن إستبدال الكوسة بالسبانخ وإستبدل الحمص بالفاصوليا*
من الممكن الإستغناء عن المشروم والفلفل *.