Friday, November 9, 2012

Classic fried Chicken.Klassisches gebratenes Hähnchen. الطريقة الكلاسيكية للفراخ المحمرة


Who doesn't love Classic fried Chicken?? I've never met anyone who doesn't! It's a personal favourite for old & young! I was searching in lovely Sarah Carey's videos & her Wonerfull easy recipes & at last I found the ultimate crispy, juicy & deliciuos fried Chicken recipe. I made some Chcanges to Sarah Carey's recipe as I didn't have Buttermilk at home so I marinaded it yogurt instead.


Ingredients: (serves 4)

For the marinade:
1 kg Chicken Thighs (legs)(or 1 Chicken cut into 8 pieces )
150 gm Yogurt
Lemon juice
Salt,Pepper,Thyme (or any other spices you prefer)
For the Coating layer:
3/4 cup Flour
1/2 cup Starch
Salt & Pepper

Oil for frying (nearly 1 cup)

Preparation:

Marinade the Chicken in Yogurt,Lemon & Spices & leave as long as you can ,I left it for 6 hours (It's better to leave it overnight)
Mix the coating ingredients & Coat the chicken with it & leave it in Fridge for around 1 hour.
Heat the Oil in a frying pan on medium heat . Take Care , The Oil temprature must not exceed 180°C.
Fry the Chicken nearly 10 minutes on each side. till it's golden brown from outside & juice & delicious from inside.
I served it with Oven backed Potatoes & Salad.

Backed Potatoes Recipe : http://drolacooks.blogspot.de/2012/11/oven-backed-wedged-potatoes-gebackene.html




Gebratenes Hähnchen

Zutaten:

1 Kg Hänchen unterkeule
Die Marinade:
150 ml Jogurt
Zitronen Saft
Gewürze: Salz, Pfeffer, Thymian
Der Belag:
3/4 Tasse Mehl
1/2 Tasse Stärke
Salz & Pfeffer
Öl zum braten

Zubereitung:

Hähnchen in der Marinade ca. 6 Stunden lassen (besser übernachten)
Der Belag zutaten mischen.
Hähnchen mit dem Belag bestreichen, dann im Kühlschrank ca. 1 stunde abkühlen.
In einer Pfanne, Öl geben & bei mittlere hitze (maximum 180°C grad) Hähnchen braten ca. 10 minuten auf je. seite.

Mit gebackene Kartoffeln servieren. Rezept hier : http://drolacooks.blogspot.de/2012/11/oven-backed-wedged-potatoes-gebackene.html


الطريقة الكلاسيكية للفراخ المحمرة
المكونات : 1 كغ أرجل الفراخ (دبوس الفرخة) / للتتبيلة : 150 مل زبادي + عصير لمونة + البهارات المفضلة لكي (أنا استخدمت ملح، فلفل، زعتر) /  التغطية : 3/4 كوب دقيق + 1/2 كوب نشا + ملح وفلفل / زيت للتحمير.

الطريقة : تتبل الفراخ في مكونات التتبيلة وتترك على الأقل 6 ساعات أو الأفضل تترك فالتلاجة لليوم التالي
 تخلط مكونات تغطية الفراخ وتغطى بيها الفراخ وتترك فالثلاجة لمدة ساعة
 يسخن الزيت على نار متوسطة (لا تتعدى 180 درجة). ثم تحمر الفراخ فالزيت 10 دقائق تقريباً على كل وجه 
هذه الفراخ مقرمشة من الخارج وطرية جداً من الداخل وتقدم مع البطاطس المخبوزة في الفرن. الوصفة هنا :