Thursday, October 18, 2012

Spinach cream soup. SpinatcremeSuppe. شوربة السبانخ بالكريمة


Here's the story to this amazing soup :) I had 500 gm fresh Spinach in my fridge for over a week & I finally I decided to do something with it before it's ruined . I & my kids are unfortunately not spinach lovers, I only like eating raw crispy Spinach in Salads. Anyway I decided doing soup, this was inspired from my Lentil soup recipe & it was so tasty & creamy & I & the kids went crazy about it. here is the easy recipe.


Ingredients:
500 gm Fresh (or frozen) Spinach
1 medium sized onion (chopped)
4 Garlic cloves(chopped)
1 medium sized Potato (peeled & chopped)
1 liter chicken stock
4 Cardamons
50 gm Parmesan (grated)
150 ml cream (2/3 cup)
2 tables spoons starch or flour
Salt

Preparation:

*In a pan over the oven add all ingredients except Parmesan,Starch & cream ,turn on the high heat till it boils while stirring then reduce the heat & leave it to cook for 15-20 minutes maximum. then turn off the heat.
* with a hand mixer puree the soup (after removing the Cardamons) till you have a smooth mixture.
* add the Parmesan then stir till it melts.
* add the cream with the starch dissolved in it & stir again over the heat till it reaches the boiling point & thickens a bit then remove from the stove.(adding Flour is to thicken the soup. you can keep your soup as it is without thickening)
*add Salt according to your taste.


Adding all ingredients to a pot .
*Alle Zutaten im Topf geben.


After boiling on the stove reduce the heat & leave to simmer.
*Die Suppe ca. 15 minuten auf mittlere Hitze kochen lassen.


Puree your soup with a hand mixer.
*Die Suppe Pürieren. 


It's ready to eat!

Zutaten:

500 g Spinat (Frisch oder gefroren)
1 Liter Hähnchen Brühe
1 mittlere große Zwiebel
1 mittlere große Kartoffel
4-5 Knoblauchzehe
4 Kardamom
150 ml Sahne
2 TL Stärke
50 g geriebene Parmesan
Salz

Zubereitung:

Alle zutaten (außer Sahne,Stärke & Parmesan) auf dem herd in einem Topf auf hoch hitze geben.
Die suppe aufkochen & die Hitze reduzieren & kochen lassen (ca. 15-20 minuten)
auf den Herd nehmen & pürieren mit einem handmixer.
Parmesan im Topf eingeben & rühren bis geschmolzen ist.
Stärke in der Sahne auflösen & im Topf geben & auf mittlere Hitze rühren bis die Suppe dick ist.
Mit Salz würzen.
Mit Brot Servieren.




المكونات
 جم سبانخ 500  / 1 لتر شوربة فراخ  /1 بطاطس متوسطة / 1 بصلة متوسطة / 4 توم / 4 حبهان / 2/3 كوب كريمة  /2 ملعقة       شاي نشا أو دقيق /ملح   / 1/2 كوب جبنة بارميزان مبشورة
الطريقة :
ضعي جميع المكوينات (ما عدا  الكريمة والجبنة والنشا) في حلة على نار علي حتى الغليان ثم اخفضي حرارة البوتجاز واتركي المزيج حتى يكمل الطبخ في حوالي 15 دقيقة. * اطفي النار واخلطي الشوربة بالخلاط اليدوي حتى تصبح خليط ناعم. * أضيفي الجبنة البارميزان للشوربة و قلبيه حتى تذوب فيها . * ذوبي النشا في الكريمة و ضيفيه للشوربة و سخنيه عالنار حتى الغليان وحتى تصبح  
   الشوربة سميكة . * الآن الشوربة جاهزة للتقضين وبالهنا والشفا .


(:هنا حاولت أتفزلك وعمل شكل نجمة بالكريمة ف النص طلع شكلها وحش قوي و غيرت الطبق ولصورة كلها 
Mein Lieblingsrezept German Magazine , April 2013