Tuesday, October 16, 2012

. Chicken Fettuccine Alfredo.(مكرونة فتتشيني مع صوص ألفريدو ) Hähnchen Fettuccine mit Alfredo Soße.


Alfredo Sauce is one of my favourite Pasta Sauces , I love the mixture of Cream,Butter & Parmesan. It´s so smooth & creamy, exactly my type of Sauces:) You can use this sauce in Lasagne Recipes as well & It´s always perfect! It's an easy no-fail recipe!


Ingredients:
 (serves 4)
500 gm Boneless Chicken breast Fillet (Cut in cubes & cooked your favourite way)
400 gm Fettuccine (or any other Pasta type) (cooked in salted water & drained)

For the Alfredo Sauce:

75 gm Butter
250 ml Cream (whipping cream)
125 ml water
2 Teaspoons corn flour (Starch)
100 gm grated Parmesan
Salt
Powdered Garlic (optional)

Preparing the Sauce:

In a small Pan over medium heat, add butter & cream, stir till better melts.
Add Parmesan & keep stirring with an egg Whisk till Parmesan is all melted.
finally add the 1/2 a cup of water with Starch dissolved in it & keep stirring with the whisk till the Sauce reaches the boiling point & the mixture thickens .
Add Salt according to your taste.


 مقادير صوص ألفريدو

 250 ملي كريمة لباني
75 غرام زبدة
 125 مل ماء
2 ملعقة صغيرة  نشا
 100 جم جبنة برمجيان مبشورة
ملح و  توم بودرة

الطريقة 


. على نار متوسطة اخلطي الكريمة مع الزبدة مع التقليب حتى ذوبان الزبدة
أضيفي الجبنة البرمجيان مع التقليب المستمر حتى تمام الذوبان
أضيفي 1/2 كوب الماء المذاب فيه النشا مع التقليب المستمر حتى يصل لدرجة الغليان ويصبح سميك. أضيفي الملح والثوم حسب الرغبة.
  اخلطي مع الصوص المكرونة الفتوتشيني والفراخ المعدة مسبقاً

 
 
Alfredo Soße Zutaten:
 
250 ml Sahne
75 g Butter
125 ml Wasser
2 TL Stärke
100 g gehackt Parmesan
Saltz
Knoblauchpulver (optional)
 
Zubereitung:
 
In einer Pfanne auf dem Herd, Butter in Sahne schmelzen.
Parmesan einrühren bis Parmesan geschmozen ist.
Stärke im Wasser auflösen & in der Pfanne geben & mit einem schneebesen rühren & zum kochen bringen.
Mit Salz & Konblauch würzen.
 
Mit die vorbereitete Fettuccine & Hähnchen mischen & warm servieren.