Sunday, September 16, 2012

The perfect Cheesecake. Perfekter Käsekuchen. تشيز كيك

This is my favourite cheesecake, made with homemade Strawberry Sauce, yuuummmmy!
 
Ingredients:




For the base:
3/4 packet Digestive Biscuits (or butter biscuits)
120 gm melted butter

For the Cheesecake:
700 gm Philadelphia cream cheese
150 gm double cream (heavy whippingcream or Keshta)
3/4 Cup sugar
2-3 Table spoons Lemon juice
4 eggs
1 packet of vanilla

Preparation:
*Preheat oven to 180°C
in a 24-26 cm cake form add the crushed Biscuits & butter to the base & press with your hands.
*Mix cheesecake ingredients with an electrical mixer till smooth,then add slowly over the biscuit layer.
Enter the oven (180°C) for 1/2 hour, then lower the heat till (160°C) for another 1/2 hour.
*Don´t over bake, so as not to have any cracks.
*The cheese cake after baking will appear wet & soggy from the middle.
*Cheese cake should be baked in a water bath, I only put water over the oven tray & add more water if it dries, to keep the moisture inside the oven.
*Cool your cheese cake 4 hours before serving.

 



 
Zutaten :
(für ca. 12-14 stücke)
200 gm Butterkekse (ich benutze immer McVitie's Digestive Original Kekse ,sie sind die beste mit Käasekuchen)
125 g Zerlassener Butter
700 g Philadelphia Frischkäse (doppelrahmstufe)
125 g Double creme (dr. Oetker)
3 EL Zitronen Saft
4 Eier
1 Päckchen Vanillizucker
Zubereitung:
Backofen auf 180°C für 15 minuten vorhitzen.
Butter Kekse in einer Küche Machine zerbröseln. Und mit zerlasenem Butter mischen. In einer 26 cm gefettete Spring form legen & mit den Händen drücken.
Mit einem elektrischen Mixer, alle andere Zutaten (frischkäse, double creme,saft,Eier & vanillizucker) glattrühren.
Die Käse Creme auf den kekse-boden in die springform geben.
Geben sie im backofen einem topf mit wasser ,das macht den Backoffen feucht & den Riss in Käsekuchen hindern, denn der Kuchen im Backofen auf 180°C geben für 30 minuten, denn Die Hitze auf 160°C herunterlassen & für noch 30 minuten backen.
Mindestens 4 stunden kühlen lassen.


 المقاديير
======

3/4 باكيت بسكويت دايجيستيف او بسكويت بالزبدة
120 جرام زبدة سايحة

700 جرام جبن فيلادلفيا
150 جرام  قشطة
3/4 كوب سكر
3 معالق كبار عصير ليمون
4 بيضات
معلقة صغيرة فانيليا


الطريقة
=====

اولا سخنى الفرن على 180 درجة
اخلطى البسكويت والزبدة معا
ضعيهم فى صينة ذات قاعدة متحركة مقاسها من 24-26 سم
مع توزيعها والضغط عليها جيدا

فى الخلاط الكهربائي اخلطى باقى المكونات معا جيدا حتى تحصلى على خليط متجانس

صبيه فوق خليط البسكويت

ادخلى الصينية الفرن لمدة نصف ساعة بعد كده قللى حرارة الفرن 160 وسبيها نص ساعة كمان

اطفى الفرن وافتحى بابه وسيبيها فى الفرن لحد ماتبرد
بعد كده هتحطيها فى التلاجة مدة لا تقل عن 4 ساعات قبل التقديم

زينيها بصوص الفراولة وقدميها
Dekorieren mit Erdbeer Sauce or frische obst.