Monday, September 10, 2012

Berries Cream Cake- Beeren creme Torte

In June 2012 I read about a competition about Germany´s best fruit Cake in a magazine called "Bild Der Frau", It was Berries season & I´m a Berries lover! so I decided to do a cake filled with Berries AND creamcheese,sourcream & whippingcream,as I love the mixture between the sour taste of sour cream & the creamy mild taste of whipping cream & cream cheese, & Guess what! I WON! It was an amazing surprise to find the post man knocking my door with my Braun Multiquick 7 prize!! Here´s my winning recipie, hope you ALL like it :-)




Berries-Cream-Torte.

Ingredients:
For the sponge cake:
4 eggs
150 g Sugar
125 gm Flour
1 teaspoon baking powder
a pinch of salt
Vanilla

For the Creme:
200 ml whippingcream
200 ml sourcream
300 ml creamcheese (doublecreme)
4-5 spoons powdered sugar

For the Berries:



500 gm Strawberries
200 gm Raspberries
200 gm Blue berries
2 Tablespoons powdered sugar

1/2 c Ananas juice

Preparation:

*preheat oven 180°C.
*prepare 26 cm springform by brushing with Butter & adding flour.

seperate eggs..

*Mix egg whites till foamy, then add sugar & keep mixing till soft peaks form...
mix all other cake ingredients,then add the egg whites & fold with a spoon...
enter oven for 20 minutes then remove & cool & divide into 2 layers.

*Cut strawberries & mix with sugar & other berries & leave for 5 minutes.

*whipp the whippingcream, & add the sugar to it ,then add the creamcheese-sourcream mixture.

Decorate the cake :
put the first layer of sponge cake & pour 3-4 Table spoons juice then cover with 1/2 the cream & 1/2 the berries , then add the other half of sponge cake & pour the rest of the juice then cream then berries.

decorate with mint leaves.




Zutaten: 

Für den Biskuit:
- 4 Eier
- 150 g Zucker
- 1 Päckchen Vanillezucker
- 125 g Mehl
- 1 gestrichener TL Backpulver
- abgeriebene Schale von 1 Zitrone
- Priese Salz

Für die Creme:
- 200 g Schlagsahne
- 200 g Schmand
- 300 g Frischkäse (Doppelrahmstufe)
- 1 Päckchen Sahne-steif
- 4-5 EL Puderzucker

Beeren:
- 500 g Erdbereen
- 200 g Himbeeren
- 200 g Blaubereen
- 2-3 EL Puderzucker
- Minze Blätter zum Garnieren

- 5-6 EL Ananassaft

Zubereitung:


Für den Biskuit:
Backofen auf 180° Grad vorheizen.
Eier trennen. Eiweiß mit 1 Prise Salz & Zucker Steif schlagen. Eigelbe mit Vanillzucker sowie Zitronenschale unterrrühren.
Mehl mit Backpulver mischen, darübersieben & unterheben. Masse in eine mit Backpapier ausgelegte Springform 26 cm füllen, glatt streichen & im Ofen ca 20 min. backen.
Herausnehmen, auskühlen lassen & waagerecht halbieren.

Für die Creme:
Sahne mit Sahne-Steif & Zucker steif schlagen.
Schmand & Frischkäse rühren. Dann Sahne hinzufügen.

Beeren:
Erdbeeren schneiden & mit Zucker, Himbeeren & Blaubeeren mischen & für 5 Minuten ruhen lassen.

Torte Verzieren:

Einen Biskuit auf eine Tortenplatte setzen, mit 3 EL Ananas Saft begießen, & mit der Hälfte der Creme abdecken & glatt streichen & die Hälfte der Bereen geben.
Zweiten Biskuit auflegen & mit 3 EL Saft gießen & mit Creme & Beeren abdecken. Mit Minze Blätter garnieren.