Tuesday, September 25, 2012

Egyptian Falafel (Ägyptische Falafel)


This a traditional Egyptian dish, it´s healthy, cheap & very nutrritive. It´s sold in every corner in Cairo & all other Egyptian Cities & it´s a popular breakfast specially in weekends.

Ingredients:







1 Cup dried peeled white fava Beans
1 bundle of Parsely
1 bundle of Dill
1 bundle of Coriander
1 bundel of green onions (Scalions)
Salt
Oil for frying

Preparation:

Soak the dried beans for 4 hours (or better overnight) in water.
Rine the beans then drain.
In a food processor, add beans & the freshly chopped herbs & Salt (accornding to taste) & blend well till having a thick paste is formed.
Make small balls & fry in hot Oil till brown on each side.

Serve with Pita (or white) bread with Tomatos, Lettuce & Tahini Sauce.

This amount is enough to divide on 2 parts ,each part around 25 piece.
you can keep the remaining part in the freezer for as long as 2 months.

Serve with Tahini Sauce : Recipe : http://drolacooks.blogspot.de/2014/02/tahini-sauce-tahini-soe.html


Das ist ein traditionelles Ägyptisches Gericht, Es ist gesund, billig und sehr nutrritive. Es ist in jeder ecke in Kairo & allen anderen Ägyptischen Städte verkauft .Es ist ein beliebtes Frühstück speziell am Wochenende.

Zutaten:
1 Becher weise Saubohnen-Fava Übernacht (oder minimum 4 stunden) eingeweicht
1 Bund Petersilie
1 Bund Koriander
1 Bund Dill
1 Bund Frühling Zwiebeln
Saltz
Öl zum Braten

Zubereitung:
Alle Zutaten in einem zerkleinerer zu einem Brei verarbeiten.
In eine große Schüssel geben & mit den Hände mischen & noch mal in einem zerklinerer geben & Zum Brei verarbeiten.

*Machen kleine Bällchen mit dem Brei & im Öl braten.
*Im Pita Brot mit Tomaten & Salad & Tahini Soße servieren.
*Die Käuter Mengen kann man varieren, wie man möchte.
*Diese Menge macht 3 plastik Tüten, je. macht 20 stück.
*Sie können Falafel im Gefrierfach bis 4 monaten lassen.

Mit Tahini Soße servieren : http://drolacooks.blogspot.de/2014/02/tahini-sauce-tahini-soe.html